Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Mi mondjuk meg!!!

Az Internet olyan tartalmat ad, amilyet mi akarunk, csak alakítanunk kell! Aki nem hiszi, próbálja ki, én megtettem és működik. Hogy hogyan? Na, gyere elmondom...

Friss topikok

Linkblog

Mi van most?

2007.12.13. 16:59 DrM

Szóval az a nagy helyzet, hogy jelenleg az Internet nálunk ugyanolyan paraszti alapon működik, ahogy az egész társadalom: a legkeresettebb oldalak a legprimitívebb tartalmakra mutatnak, dívik a közönségesség, igénytelenség nagyon sok helyen. Persze tisztelet a kivételnek, vannak akik szeretnének igényes, profi, kurrens tartalmat megjelentetni, mutatni egyszóval: szolgáltatni.

Csak hát ők vannak még kisebbségben és ők vannak nehezebb helyzetben. Hogy miért? Azért mert nehéz őket megtalálni a sok szenny között, másrészt ha meg is találod, nehéz magadnak is megfogalmaznod néha, hogy miért is jó? Miért tetszik? Jó a designja? Jó a tartalma? Tetszenek a funkciók?

Vagy az is előfordul, hogy egy-egy része klassz csak, de nem az egész: nekem pl: a YouTube tartalmában egy-egy film tetszik, de az egész nem. Ilyenkor mit tesz az egyszeri felhasználó? Ajánlja az ismerősének. (Óh Istenem, ez is megérne egykülön blogot, hogy a weben hány ún. ismerősünk van...) És mi van akkor, ha az ismerősnek történetesen az nem tetszik? Akkor most jó a honlap vagy nem jó, jó a tartalma vagy nem jó?

Ha ma találok egy hasznos információt az Origo-n, akkor ha Te holnap megnézed, Te is hasznosnak fogod találni?

Egyszóval nagy a káosz: mindenki azt hiszi, hogy átlátja, pedig nem. Ez persze nem a felhasználó hibája, rengeteg a tartalom, rengeteg ebben a silány minőség, többnyire amatőr az egész. A sok profi pedig a fejét fogja olykor...

Ezen lehet és kell is változtatni, mert így tényleg "nem válik el a sz@r a lapáttól", azaz a minősíthetetlenül rossz, a jó minőségűtől. Na de ne rohanjunk annyira...

4 komment

Címkék: marketing tartalom weboldal design internet kapcsolat minőség megoldás

A bejegyzés trackback címe:

https://netalon.blog.hu/api/trackback/id/tr82262855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andreácska 2007.12.13. 18:55:42

Igaz amit írsz, de mi ezzel a probléma? Én nem szeretném ha tovább szabályoznák a tartalmakat és igényesítenék a jónépet. Szabadság van, hülyüljön el mindenki kedve szerint!

DrM 2007.12.14. 10:30:55

Először is köszi Andreácska a kommentedet. A probléma az, hogy weboldal és weboldal között jó lenne tudni különbséget tenni, még pontosabban tartalom és tartalom között. Míg a kézzel fogható, materiális termékek világában elég rendes szabályozások működnek, illetve a jónép kialakította a kollektív véleményét, addig a neten ez nem működik jelenleg. Teljesen egyetértek, hogy szabadság van, de én nem örülök annak, hogy a 12 éves gyerekem mindenféle mocsokkal, igénytelenséggel találkozik. És ez nemcsak a tartalom, hanem a funkciók, design stb. Nem azt mondom, hogy ettől megáll a fejlődésben, de miért ne kaphatna igényes, minőségi dolgot onnan, ahol mi határozhatunk meg két-három gombnyomással bármit is.
Persze abban is igazad van, hogy nem feltétlenül kell \"megmondani a tutit\", ellenben bemutatni azt, hogy mit tartasz tutinak. Na, ez már okés lehet.

missparker · http://webkettopontnulla.blog.hu 2007.12.16. 10:17:41

DrM, nem értelek. "Weboldal és webolda között jó lenn tudni különbséget tenni": Egyetértek, de ez kin múlik? Csakis az olvasón, a fogyasztón. A gyereked védelmére meg egyet tehetsz: kialakítasz benne egy olyan kritikus szemléletet, ami segítheti, hogy minőségi tartalmakra legyen igénye.
Mindehhez minek szabályozás?

"Ha egy óceán partján kell élnünk, jobban tesszük,
ha megtanítjuk a gyermekeinket úszni, minthogy falat építünk az óceán köré."
(Marcell Frydman: Televízió és agresszió)

DrM · http://internetalon.hu 2007.12.16. 12:04:12

missparker, ugyanarról beszélünk. Én sem szabályokat akarok alkotni, de - maradva a tök jó idézetednél - azt a szabályt szeretném rögzíteni, hogy "az óceán partján tudni kell úszni." És szeretném látni, megteremteni azt a platfromot, ahol jól tanítanak úszni, mert a jelenlegi webvilágban olyanok állítják magukról, hogy profi úszóoktatók, akik maguk sem tudnak úszni.
Persze hogy a fogyasztón múlik, hogy mi a jó, de kérdés, hogy ezt miképpen tudja jelezni. Csak úgy, hogy ajánlja ismerősének a jót? Miképpen tudod jelezni a többi felhasználónak, hogy ez egy tök jó oldal, ez pedig vacak, ide ne menjél! Statikus toplistákra bejegyezve? Ugyan már!
Szóval tényleg nem szabályozni akarok, hanem látni azt, hogy minőségi weboldal, funkció sé tartalom miképpen választható le a gagyi, igénytelen webről. Mert van minőségi szolgáltatás és tartalom, meg van olyan is, ami ugyan keresett, de ettől még igénytelen...
süti beállítások módosítása